logo wereldvanmachines          Start       Contact

Chinese AIS transponder

AIS station


Antenneversterker


Vesselfinder

Via AIShub en Vesselfinder AIS data delen met de wereld.

Al vele jaren deel ik AIS data met de wereld via Marinetraffic.
Omdat ik een paar honderd meter van het IJsselmeer af woon heb ik uiteraard een marifoonantenne op het dak staan die ook voor deze taak wordt gebruikt.
Mijn ontvangst is de laatste tijd erg goed door de Chinese AIS transponder en een zelfbouw antenneversterker. Vrijwel het hele IJsselmeer en stukjes Noordzee en Friesland komt binnen.

De Chinese AIS is gekoppeld aan mijn Linuxserver en eigen software zorgt ervoor dat deze data doorgezet wordt. Ongefilterd en 24/7.
Uiteraard ontvang ik ook de AIS transponder van mijn eigen boot en dat sla ik op in een database. Hierdoor bouw ik een mooi logboek op en kan ik de tochtjes terug op een kaart zetten. Kijk maar eens bij logboek op deze site.
En ook handig, het thuisfront ziet live op ons intranet waar ik ben.

Maar als ik buiten bereik ben van mijn ontvanger thuis wordt het logboek niet gevuld en mis ik een deel van mijn tripdata. Je ziet dat ook in mijn logboek. Voorbij Medemblik lijk ik steeds om te draaien naar de thuishaven terwijl ik nog vele mijlen verder gevaren heb.
Dus wat ik dacht, ik vraag mijn data op bij Marinetraffic om zo mijn logboek weer aan te vullen. Zij krijgen al jaren data van mij dus een beetje van eigen boot terug moet toch wel kunnen. Maar zo werkt het dus niet... Data gratis aanleveren heel fijn, maar voor terugvragen moet de portemonnee gepakt worden.
Zo zo u durft, nou daar moet ik eerst over nadenken..

Na wat kort onderzoek bleek AIShub daar veel beter mee om te gaan.
Als je data aanlevert mag je ook data opvragen. Gratis zonder voorwaarden.
Snel een account gemaakt, mijn software aangepast en de datafeed overgezet naar AIShub.
Mijn account bij Marinetraffic gelijk opgezegd want ik ben teleurgesteld in onze relatie.

Ook Vesselfinder heeft een voor-wat-hoort-wat aanpak. Als je daar genoeg data aanlevert krijg je een Premium account en mag je live kijken enzo. Dus daar ook maar een lijntje naar toe gelegd.
Iedereen is nu weer blij.

AIShub

Solozeiler deed het Webdesign en alle content is © auteursrechtelijk beschermd door "solozeiler.nl".